Delikát » Hagyományos Receptek » Spenót

Spenót

Hozzávalók

50 dkg mirelit parajpüré
7 dkg liszt
7 dkg margarin
3 dl víz
4 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 ek Delikát 8
Csipetnyi fehérbors

A focipálya kialakításhoz trappista sajt, 1 db tojás, szeletelt kenyér héja

Elkészítés:
A fagyos parajpürét tegyük fel 3 dl, Delikáttal ízesített vízben, fedő alatt főni. Egy másik lábosban készítsünk rántást. A margarinban pirítsuk röviden a lisztet, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és keverjük el a hideg tejjel csomómentesre. Ha a parajpüré megolvadt már a vízben keverjük jól el, és a forrásban lévő parajhoz adjuk hozzá a rántást és forraljuk további 3-5 percig. Ízlés szerint ízesítsük tovább Delikáttal és fehérborssal.
Az így elkészített „spenótot egy tepsibe öntjük. A trappista sajtból vékony csíkokat vágunk, majd ezeket a főzelék tetejére rakjuk úgy, hogy ezek lesznek a focipálya vonalai (ahogy azt a képen láthatjuk). A tojásból tükörtojást sütünk, ez lesz a kezdőkör. A szeletelt kenyér héját felhasználva pedig kialakítjuk a kapukat.



Copyright ® 2012 Delikát - Minden jog fenntartva!