Delikát » Hagyományos Receptek » Vadas pulykaragu zsemlegombóccal

Vadas pulykaragu zsemlegombóccal

Elkészítési idő: 70 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A zsemlegombóchoz:

  • 50 dkg kenyér
  • 5 db tojás
  • 1 dl tej
  • ½ csomag petrezselyemzöld
  • 1 mk DELIKÁT

 

A vadas pulykához:

  • 50 dkg pulykacomb
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db kicsi zeller
  • 2 ek liszt
  • 2 db kicsi vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek mustár
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk DELIKÁT
  • Őrölt bors

 

Elkészítés:

  1. A pulykahúst megmossuk, és kisebb szeletekre vágjuk. Forró olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagyma kétharmad részét, rátesszük a húst, fűszerezzük DELIKÁT-tal, őrölt borssal. Többször visszapirítjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
  2. A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, majd DELIKÁT-tal, őrölt borssal, babérlevéllel és a maradék hagymával ízesített vízben puhára főzzük. Annyi vízben főzzük meg, ami éppen ellepi a zöldségeket.
  3. Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a főzővízből a babérlevelet. A főzőlével együtt leturmixoljuk a zöldségeket.
  4. Egy edényben cukrot karamellizálunk, kevés vízzel felengedjük, majd hozzákeverjük a turmixolt zöldségeket.
  5. A lisztből és a tejfölből elkészítjük a habarást, és hozzáadjuk a zöldségmártáshoz. Lassan kiforraljuk, ízesítjuk mustárral, és ha kell, citromlével.
  6. A zsemlegombóchoz a kenyeret kis kockákra vágjuk. Meglocsoljuk olvasztott RAMA margarinnal, a tojások sárgájával elkevert tejjel. Fűszerezzük DELIKÁT-tal. Összekeverjük a vágott petrezselyemzölddel, majd lazítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habbal. A masszából gombócokat formázunk, majd enyhén forrásban levő DELIKÁTOS vízben kifőzzük azokat.
  7. A vadas mártást összeforraljuk a hússal és a kifőtt zsemlegombócokkal tálaljuk.


1 adag energia és tápanyagtartalma:
3848 KJ / 916 kcal, 49 g fehérje, 36,4 g zsír, 97,7 g szénhidrát
INBÉ: energia 916 kcal / 46 %



Copyright ® 2012 Delikát - Minden jog fenntartva!